Miss Blue

Idag har jag gjort något som jag inte gjort sedan jag var 15; jag har färgat håret - hemma!
Eller rättare sagt; mamma har färgat håret på mig.

Jag var inne på Kicks tidigare idag och skulle köpa svart hårfärg, men i hyllan råkar jag få tag på en blåsvart färg, "äh, vad fan" tänker jag och tar den blåsvarta färgen. Det stod ju faktiskt blåsvart och inte bara blå. Men när ljuset ligger på ser mitt hår mer ut som en metallic-blå Volvo S 80.

Hur som helst kommer jag aldrig låta mamma färga mitt hår igen, hon kletade ner halva mitt ansikte med blå färg; "ojsan, där kom det lite på ögonbrynet och hoppsan där kom det ganska mycket färg på kinden" o.s.v.

När vi skulle skölja ur färgen ville vi inte göra det i det kritvita badkaret så vi försökte oss på att göra det i handfatet, vilket gick jättebra tills jag inser att jag inte kan andas eller se - J Ä V L A R - det har blivit stopp i avloppet och mitt ansikte badar i blått vatten!
Mamma ber mig springa ut i köket och sköja mitt hår i diskhon utan att spilla blå färg på hennes mattor, vilket inte var det lättaste eftersom jag hade en blå hinna framför ögonen, så jag försökte ta mig ut i köket medans jag skuttade och sprang med slutna ögon så gott jag kunde.

Väl i diskhon fick vi sköljt ur all färg och mamma höll nästan på att dränka mig och skålla mig i hett vatten - JIPPY!

Hur som helst är håret torkat och fönat nu, och det blå i ansiktet är nästan helt borta!